AUTOR: N1 Hrvatska

Julije Domac, savjetnik Predsjednika RH iza energiju i klimu i voditelj Regionalne razvojne agencije, bio je gost Newsrooma N1 Televizije gdje obnovu Zagreba nakon potresa te projekt koji je njegov tim dobio putem kojeg će pomoći građanima koji ne mogu sami priuštiti obnovu objekata.

“Ponosan sam da je moj tim u vremenima najgore situacije uspješno aplicirao na jedan paneuropski natječaj. Jedna od sedam odobrenih projekata je i hrvatski projekt kojim razvijamo financijski instrument za obnovu nakon katastrofe i potresa u Zagrebu”, istaknuo je Julije Domac, savjetnik Predsjednika RH iza energiju i klimu i voditelj Regionalne razvojne agencije.

Dodaje kako rade s jednim timom investicijskih bankara, “Bankari bez granica” te da razvijaju “financijski instrument koji će građanima omogućiti da idu u energetsku i konstruktivnu obnovu – tu smo komplementarni s aktivnostima Nacionalnog fonda. Mi smo sada u situaciji da je veliki izazov pred građanima i pitanje je koliko će ljudi koji žive u centru i koji su nastradali biti u stanju financijski podnijeti jednu obnovu kakva nam treba u centru grada”, dodaje Domac.

“Ne želimo da zagreb ostane zaključan u 19. ili 20. stoljeću, teba nam novi centar grada”, istaknuo je i dodao kako je hrvatskom projektu dodijeljeno 800.000 eura.

“Mi ćemo početkom siječnja imati gotov model takvog alternativnog finaciranja. Nama je zadatk omogućiti obnovu građanima”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top