Energetika dobila i svoju radijsku emisiju

Kad se spoje dva stručnjaka, svaki na svom području, vrlo brzo nađu zajednički jezik. Kada se spoji ljubav prema znanju, stručnosti i želja za širenjem poslovnih informacija onda kao rezultat nastane jedinstvena autorska emisija „50 nijansi zelene“ dr.sc. Julija Domca na prvom poslovnom Internet i podcast radiju u Hrvatskoj i šire- poslovniFM.

Darko Buković, osnivač i glavni urednik, projekt je promišljao duže vrijeme, dugo se u njemu „kuhala“ ideja, no realizacija, onu koju mi možemo vidjeti i slušati, odnosno koju javnost može osjetiti, uslijedila je prije nepuna tri mjeseca. PoslovniFM je multimedijska platforma koja funkcionira na 3P modelu: poslušaj, pročitaj, pogledaj. PoslovniFM spaja tradicionalno i digitalno – s jedne strane je radio, zapravo audio zapis, kao tradicionalni, povijesno prvi medij, a s druge digitalna suvremena platforma koja omogućuje slušanje svih emisija na zahtjev, odnosno kad tko to želi i kojeg mjesta želi.

Stvarati i slušati zvuk dobrog posla, biti kritičan, ali donositi rješenja, nove ideje, glavna je misao osnivača ovog jedinstvenog radija, pa je tako jedinstvena i emisija „50 nijansi zelene“ koja se rodila iz prepoznavanja potrebe i važnosti za energetskim razgovorima.

„Kada sam kretao u cijelu priču znao sam da jedna od tema koja mora biti zastupljena na Poslovnom FM-u je i ona energetska. Dr. Domac nametnuo se kao logičan izbor. Ravnatelj najveće energetske agencije u Hrvatskoj, predsjednik vrlo značajnog europskog udruženja, bloger, osoba koja sve više i jače istupa u medijima kada su u pitanje teme energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. I kada imate dobru ideju i stručnjaka s druge strane koji tu ideju prepozna onda dobijete emisiju „50 nijansi zelene“ koja svoju premijeru u javnosti dobiva u petak 20. rujna“,  projekt je predstavio Darko Buković

„U svemu što je vezano uz energetiku, a poglavito uz elektroenergetiku, bili smo prvi ili među prvima u svijetu. Prvi elektroenergetski sustav u svijetu je u Hrvatskoj. Hrvatska je bila među prvih pet članica elektroenergetskog sustava Europe kakav danas poznajemo. Zašto ne bismo onda imali i prvu radijsku emisiju koja se bavi jedino i isključivo pitanjem energetske tranzicije i svega što to uključuje. Serijal otvaramo razgovorom s profesorom Slavkom Krajcarom s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, osobom koja smatra kako bi Hrvatska trebala biti samo na optimističnom putu u energetici. Kroz emisije će se izmjenjivati široka paleta zanimljivih i zvučnih imena“, s oduševljenjem je svoju prvu autorsku emisiju komentirao dr.sc. Julije Domac.

Iz mjeseca u mjesec emisija 50 nijansi zelene ima ideju promovirati novi način razmišljanja o energetici. Promovirati ideju kako se nešto može, a ne kako i zašto se nešto ne može.

Za kraj nam ne preostaje ništa nego poslušati prvu emisiju 50 nijansi zelene 20. rujna na www.poslovniFM.com  UŽIVO ili na zahtjev, po volji slušatelja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top